Norsk skogskatt
Den norska skogskatten är en mycket vanlig katt att hitta i svenska hem. Denna katt har halvlångt hår och vattenavstötande päls för att fungera utmärkt i ett kallare klimat. Denna katt är både vacker och trevlig att ha att göra med!

Brittisk korthår
Den brittiska korthåriga katten har avlats ända sedan 1800-talet då adeln började göra detta för att få fram en helt renrasig katt. Katten var från början ganska liten men har med tiden blivit allt sattare och rundare i katten. Denna katt är vanlig att rita och måla av och är därför ofta igenkänlig med dina favoritkatter från bilder och teckningar!

Sibirisk katt
Den sibiriska katten är den norska skogskattens ryska motsvarighet. Dessa två katter kommer båda från samma familj och de är båda semikorthåriga. De har med andra ord halvlångt hår. Den är dock större och tyngre och kan väga upp till 10 kilo, vilket är mycket för en katt. Den är inte full vuxen innan cirka 5 års ålder.

Perserkatt
Perserkatten är en av de äldsta katterna som har använts i avelssyfte. Denna katt importerades under 1600-talet till europa som huskatt.

cat5_1

Siamesisk katt
Även denna katt har en lång historia bakom sig gällande importen till europa. Detta är en mycket livlig och rolig katt att ha. Många barn uppskattar dessa lekfullhet då den mer än gärna jagar efter ett garnnystan!