Kattens språk
Denna bok av Helge Hellman handlar om hur katter kommunicerar, detta är för många en mycket intressant bok då den tar upp många saker som verkligen inte nödvändigtvis är speciellt uppenbara för kattägare. Detta beror kanske främst på att katter inte likt hundar har ett ”människligt” uttryckts sätt. De härmar med andra ord inte människan sociala spel vilket hundar ju gör. Det är därför bra med den här typen av bok för kattägare då det gör det möjligt för dig att förstå bättre vad din katt försöker säga dig!

Innekatten
En bra kattägare ställer sig många viktiga och smarta frågor innan de ger sig in på projektet att skaffa sig en katt. Dessa frågor kan till exempel handla om; är det bra för katter att vara inomhus? Hur kommer katten reagera då jag skaffar småbarn? Vilken ras borde jag skaffa? Dessa och många andra frågor bör varje ansvarsfull kattägare ställa sig innan införskaffandet och denna bok tar upp dessa saker på ett mycket bra sätt. Inte minst så avhandlar denna bok dessa frågor och många fler på ett riktigt effektivt och bra sätt och de flesta lyckas inom kort få till en bra uppvägning som i slutänden gör att kattägandet blir ett rent nöje!

cat7_1

Lär känna din katt
Katter är djur som olikt hundar är mycket självständiga och integritetskrävande. De är små rovdjur som smyger sig på sina byten, tillskillnad från hunden som smått klumpigt springer rakt på dem. De är individer som vill bli behandlade som sådana. Katter är för många väldigt spännande djur då de har mycket mera djup att erbjuda ägaren än vad till exempel en hund kan ge dig som ägare. Det är roligt och givande att ha en katt och du borde absolut skaffa en katt om detta är någonting som du är intresserad av!

Leva med katt
Detta är handboken för dig som redan har katt, eller som är nyfiken på att skaffa katt. Denna bok tar upp många viktiga och bra frågor som sannolikt kan behövas för att du på ett bra sätt ska kunna ge din nya familjemedlem den uppmärksamhet och kärlek den behöver. För att kunna ge detta måste du klara av att tala dens språk. Katter är djur som på ett icke uppenbart sätt kräver din uppmärksamhet och kärlek och det kan därför ständigt vara nödvändigt att på ett effektivt sätt kan få till detta till din lilla katt.

Saker att göra när du har katt
En av de mest underhållande böcker jag läst om katter och kattägare. Fem av fem tassar! I grunden handlar den om att katter faktiskt sköter sig själva till stor del så du kan lägga din tid på sport, casino, fest, dejting eller vad du vill. Men den tar även upp saker du måste fixa i hemmet efter din katt härjat runt. Superkul läsning för hela familjen.

Allt du inte visste om din katt
Denna bok tar upp allt som inte är konventionell fakta om katter och är skriven av vildkattsforskaren David Taylor. Boken är upplagd på ett smart sätt och kommer garanterat att förändra din syn på hur du ser på din katt för alltid! Dock till det bättre då du helt enkelt lär känna ditt favorit husdjur på en helt ny nivå! Boken rekommenderas mycket starkt då den använder sig av vetenskapen för att ge rationella förklaringar på katten beteende!